Den stakkels direktør

Direktører er et udsat folkefærd! Ikke nok med, at de står for skud både oppe- og nedefra – de har heller ingen rettigheder. I hvert fald ikke de rettigheder, som almindelige lønmodtagere har.

Får du tilbudt et job som direktør, er du derfor nødt til at gennemgå kontakten med lup: Du er ikke omfattet af funktionærloven, fordi du ikke arbejder under instruktion (Funktionærlovens §1 stk. 2), opsigelsesvarslerne følger ikke en fastsat anciennitetsskala,  du er ikke sikret løn under sygdom, der er ingen lovmæssig beskyttelse mod urimelig opsigelse osv. osv.

Du er heller ikke omfattet af ferieloven: Hvis det ikke er indskrevet i kontrakten, opsparer du ikke ferie, og hvis du fratræder stillingen, er der ingen feriepenge til Feriekonto. Med mindre I har aftalt det specifikt.

Hvis der er flere direktører i en virksomhed – det er jo en belejlig, ubeskyttet titel – kan du godt være omfattet af både ferie- og funktionærlov alligevel: Hvis du arbejder under instruktion f.eks. af en administrerende direktør og selv er afdelingsdirektør eller stabsfunktions-direktør. Men undersøg sagen (tal med dit eventuelle fagforbund), inden du skriver under.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.