Brevkasse: Vi skal have en bogholder

Hej Anette. Tak for en god brevkasse, jeg kikker tit forbi og læser dine kommentarer. Jeg har selv lavet mit bogholderi i Summasummarum de sidst par år, og så har vi haft en revisor til at lave årsregnskabet, men nu har jeg ikke tid længere. Så har jeg talt med to forskellige bogholdere i min by (Odense), og har fået to vidt forskellige priser. Ingen af dem bruger Summasummarum, den ene bruger Navision og de bruger begge economic.  Jeg har ikke noget imod at betale den dyreste af priserne, for han virkede mest seriøs, men hvordan kan jeg sikre mig, at det er det rigtige valg? Er det en god idé at skifte til Navision, som han foreslår?

Tak for din mail og de pæne ord om bloggen.

Det er svært at sige, hvordan du skal vælge rigtigt. Først og fremmest kommer det an på kemien: Din bogholder er en samarbejdspartner, du skal kommunikere godt med og har tillid til. Måske skal du foreslå bogholderen, at du er med til bogføringen første gang (eller anden gang, så han lige har tid til at få rettet kontoplan, få åbningen på plads osv.), så du kan forklare, hvad du er vant til at gøre, og i derfor kan afstemme holdninger og forventninger, mens I arbejder sammen om regnskabet. Bare denne ene gang. Efter det møde vil du sikkert have stærkt på fornemmelsen, om det samarbejde kommer til at virke eller ej.

Med hensyn til regnskabsprogram: Hvis det er Navision på bogholderens udstyr, har du vel ikke adgang til regnskabet? Eller får du en fjernadgang? Ellers ville jeg vælge e-conomic, hvor du kan komme ind til materialet fra din egen computer. Det kan jo også være, du skal tale med en tredie. Måske en, som kommer ud til jeres butik f.eks. hver 14. dag?

Tjekliste ved skift af bogholder findes her.

2 Replies to “Brevkasse: Vi skal have en bogholder”

  1. Pingback: Brevkasse - opsamling: Om at finde en ny bogholder eller revisor | Anette Sand

  2. Selvom dette er en post af ældre dato, kan jeg også anbefale E-conomic. Det er super nemt, og har mange forskellige muligheder. :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.