Brevkasse: To fakturaer med samme fakturanummer

Hej Anette

Jeg har haft stor glæde af din undervisning og er min egen bogholder nu på 3. regnskabsår. Og har som du anbefaler også rutiner med at fakturere med det samme, som er lette, og som jeg hygger mig med. Mange tak for det.

Imidlertid er jeg kommet til at lave en fejl i en faktura. Den har fået det samme nummer som den foregående (jeg må ind i SALDI og finde en måde at automatisere dette på.

Hvordan retter jeg det? Fakturaen er sendt frem og den er også betalt.

Er det nok at sende en kreditnota og en ny faktura – eller skal jeg ligefrem sende pengene og bede kunden indbetale igen på den nye faktura?

Og hvordan skal en kreditnotat opstilles? Hvad skal være med? Kan du hjælpe mig med et eksempel?

Det glæder mig at høre, at det går godt med bogføringen. Jeg synes, du skal begynde at anvende SALDI til at fakturere med også, så du slipper for at holde øje med fakturanumre fremover.

Nu, hvor fejlen er sket, er der ikke så meget at gøre ved det: Læg en note i din fakturamappe (først i mappen, på indersiden af omslaget), hvor du skriver, hvilke fakturaer, der har det samme fakturanummer. Så det er helt tydeligt, at du ikke prøver at “gemme” fejlen. Og så gør du ikke mere ved det. Hvis ikke kunden allerede havde betalt, kunne du overveje at fremsende en ny, men når det bliver opdaget efter indbetaling, vil det bare skabe forvirring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.