Brevkasse: Skat, når min mand arbejder i min virksomhed

Jeg har en enkeltmandsvirksomhed, hvor min mand fuldt ud er tiltrådt, kan vi benytte denne ordning rent skattemæssigt uden at være et I/S selskab? og vil det være en ok måde at dokumentere at han arbejder i virksomheden? og hvad så hvis vores virksomhed om et par år ikke eksisterer og vi lukker ned, kan han så “dokumentere” at han har haft fuldtidsarbejde i virksomheden?:

“For ægtefæller, der deltager ligeligt og i væsentligt omfang i driften af virksomheden. Hvis de begge i lige høj grad hæfter for virksomhedens forpligtelser, kan de vælge at opgøre virksomhedens indkomst samlet. Når virksomhedens indkomst er opgjort, fordeler ægtefællerne overskuddet eller underskuddet fra virksomheden mellem sig. Herefter medregner de hver især deres andel af virksomhedens resultat. Fordelingen må ikke være tilfældig, men skal være sagligt begrundet i virksomhedens drift. Dette skal sikre, at ægtefæller, der deltager ligeligt i driften af en erhvervsvirksomhed, ikke stilles dårligere skattemæssigt, end før de blev gift.”

Der er flere måder at gøre det på. Nogle vælger at få fradrag for medarbejdende ægtefælle på selvangivelsen, men den ovenstående løsning virker også meget fornuftig. Hvis I på et senere tidspunkt ikke kan leve af virksomheden og derfor f.eks. skal have dagpenge, vil I skulle opfylde nogle krav, og de er ret skrappe: Man skal afhænde virksomheden eller lukke den, for at opnå dagpengeret, når man ejer en enkeltmandsvirksomhed. Men hvordan reglerne er, hvis kun den ene af ejerne skal udgå af en personligt ejet virksomhed, ved jeg ikke. Jeg foreslår, at du kontakter en A-kasse, f.eks. DANA, som har stor erfaring på dette område for at høre nærmere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.