Brevkasse: Kilometerpenge i min mands firmabil?

Kan jeg få kørselsgodtgørelse ved kørsel i min ægtefælles firmabil? Vi har fælles økonomi og er gift. Vi har kun den ene bil.

Nej. Hvis din ægtefælles firma betaler hans bil, har I jo ikke nogen privat udgift på den. Hvis du hæver kørselsgodtgørelse ved at køre i din erhvervsmæssigt, vil I dermed få udgiften dækket to gange. Kørepengene er tænkt til at dække den merudgift, man har ved selv at lægge bil til, f.eks. brændstof, forsikringer og vedligeholdelse. Hvis disse udgifter bliver betalt af en arbejdsgiver, er det ikke korrekt også at hæve kørepenge.

5 Replies to “Brevkasse: Kilometerpenge i min mands firmabil?”

 1. Hej Anette,

  Skal det forstås på måde. Hvis jeg har et lille firma, og har leaset en privatbil igennem mit firma(Mit firma står som ejer) -Så kan min kone IKKE få kørepenge fra hendes arbejdsgiver, hvis hun tager bilen i hendes arbejdsøjemed.

  Er det korrekt forstået?

  Vh

  John

 2. Hej John

  Hvis dit firma er betaler af alle udgifterne, kan din kone godt få kørselsgodtgørelse fra sin arbejdsgiver, men pengene skal indtægtsføres i virksomhedens regnskab. Det er nemlig ikke tilladt at få refusion af en udgift, man ikke har afholdt.

  Dbh.
  Anette

 3. Hej Anette,

  Mit firma afholder alle udgifter vedr. leasing af bil.

  Så når min kone får udbetalt kørepenge fra hendes arbejdsgiver, skal jeg angive dem i mit regnskab som indtægt?

  Korrekt forstået?

  Vh

  John

 4. Hej Christian

  Ja, du må køre for din kones virksomhed og få skattefri kørselsgodtgørelse for det, hvis du kører i en privatejet bil. Hvis firmaet ejer bilen, har I ingen private udgifter til bilen, og derfor kan der ikke betales kørselsgodtgørelse.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.