Brevkasse: Hvad koster en revisor?

Hej Anette

Jeg kan ikke forstå, hvorfor min revisorregning er så stor. Jeg har et enkeltmandsfirma og der er ikke så mange bilag, jeg samler det hele og sender en gang i kvartalet. Jeg betaler næsten 15.000 kr. om året. Er det en rimelig pris? Jeg synes det ikke. Det MÅ da kunne gøres BILLIGERE.

Tak for din mail. Det kan godt være, at det kan gøres billigere. Måske – måske ikke. Jeg har tidligere skrevet om alle de forhold, man skal tage hensyn til, når prisen for bogføring skal vurderes. Tjek listen igennem og se, om der måske er noget, du kan gøre lettere for din revisor.

Ud over den løbende bogføring til momsafregningen, hjælper revisoren dig også med at lave selvangivelsen, ikke? Det koster under alle omstændigheder nogle penge, revisoren sætter sit stempel på, at dine ting er i orden.  Og sandsynligvis får du også nogle gode råd om, hvordan du bedst organiserer din økonomi, efterhånden som din virksomhed tager fart. God rådgivning er også penge værd.

Men jeg kan godt forstå, at du synes, det er en stor udgiftspost. Hvis du kommer godt ud af det med din revisor, så prøv at tale med ham om, hvad du kan gøre, for at regningen ikke stiger men måske snarere falder. Måske kunne du lave nogle ting klar i en kassekladde selv eller sortere dine bilag på en anden måde.

Siden revisorens vigtigste opgave i de små virksomheder er rådgivende, der skal jo ikke egentlig revideres et regnskab, så mener jeg, at kemien er vigtigere end et par tusinde kroner. Så hvis du går ud får at finde en anden, skal du være overbevist om, at du får mere ud af rådgivningen, for at det kan svare sig at skifte.

Du har også mulighed for at fravælge revisoren og gøre det selv – når man har en enkeltmandsvirksomhed er der ingen regel der siger, at man skal have en revisor.

 

One Reply to “Brevkasse: Hvad koster en revisor?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.