Brevkasse: Billige frynsegoder

Hej Anette. Tak for en god hjemmeside jeg har fået mange svar her. Jeg har en virksomhed med 2 ansatte, og de er begyndt at gøre lidt grin med frynsegoderne her i huset, for vi har ingen af dem. Den ene er sidst i 40-erne og hun vil gerne have en pensionsordning. Den anden er ung og vil hellere have flere kontanter og mobiltelefonen betalt. Problemet er at jeg ikke har overskud nok til at betale pensionsordningen, jeg hæver meget lidt i løn selv, men jeg kan godt bruge et par 1000 kr. eller lidt mere pr. person pr. år. Har du nogle forslag til, hvad jeg skal gøre?

Tak for kommentaren, det er altid rart at høre, at bloggen bliver læst.

Jeg har to kommentarer i anledning af dine spørgsmål:

  1. Du skal se at få lavet så meget luft i økonomien, at der bliver råd til en pensionsordning. Som jeg har skrevet om for få dage siden, rasles der lidt med sablerne for at alle ansatte skal have en pensionsordning, også selvom de ikke er dækket af en overenskomst. Uanset om det bliver til noget, vil jeg foreslå, at du beregner 5% af dine medarbejderes løn i næste års budget og afsætter det til pension. (Der er foreslået 4%, men for en sikkerheds skyld…) Begynd allerede nu at overveje, om priserne skal stige, om I skal være lidt mere effektive eller hvad det er, der skal til, for at I i 2009 kan få lavet en pensionsordning, måske også til dig selv?

  2. Fryns, som ikke er så dyrt, men som alligevel virker godt? Det er der masser af. Noget, vi er ved at indføre i Regnskabsskolen/Inloco Regnskab er en helbredsforsikring, hvor man kan komme på privathospital og få hurtig hjælp i mange situationer. Den koster mellem 1.500 og 2.000 kr. pr. medarbejder pr. år. Ellers: Klippekort til massageordning (forebyggende mod arbejdsskader), rygestopkurser, julegaver (max. 500 kr. pr. medarbejder), medarbejdercykler, HT-kort som bruttolønsordning (koster ikke dig noget, og medarbejderen sparer i skat) og arbejdsgiverbetalt mobiltelefon (du kan sætte grænser for, hvor meget forbrug, du vil betale for) er nogle bud.

Måden, det foregår på – altså smådrilleri på arbejdspladsen – synes jeg ikke om. Du bør overveje at tale med dine medarbejdere og forklare dem sammenhængen mellem indtjening og løn, og evt. stille en 3-4 mulige frynse-alternativer op, de kan vælge imellem. De behøver ikke at vælge det samme.

Jeg synes også, at du skal gøre det klart for dine medarbejdere, hvad der skal til fra deres side, for at der bliver mulighed for f.eks. at etablere en pensionsordning. Det kan virke lidt grænseoverskridende at skulle udlevere økonomien på den måde, men du behøver jo ikke vise dem hele regnskabet. Det er tilstrækkeligt at fortælle, hvilke præcise mål, I skal nå, for at kunne gøre det ene eller det andet, så I har fælles fodslag og du også kan få en løn, der modsvarer din indsats!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.