Brev til Brian Mikkelsen om erhvervs-medielicensen (nu: Medieskatten)

Jeg har haft svært ved at forstå, hvad der er sandt og falsk i debatten om medieskatten, og derfor har jeg skrevet til kulturministeren for at få svar på et par spørgsmål. Jeg skrev:

Kære Brian Mikkelsen

Jeg skriver til dig, fordi jeg er erhvervsdrivende med ansatte. Derfor skal jeg betale medielicens.

Nu er det sådan, at medarbejderne ikke ser TV i arbejdstiden, vi har mange kundemøder og skal i øvrigt koncentrere os, når vi sidder foran skærmene, fordi vi hjælper mange små iværksættervirksomheder med administration og økonomi.

Derfor synes som udgangspunkt ikke, at det er fair, vi skal betale. På den anden side, kan jeg forstå, at visse dispositioner i de danske landsdækkende kanaler gør, at alle brugere må hjælpe med til at betale gildet.

Men jeg har et par spørgsmål, jeg håber, du vil svare på. Jeg ved, at flere af mine kunder er interesserede, så jeg vil dele dit svar på https://anettesand.dk, når jeg hører fra dig, så flere kan få glæde af oplysningerne:

1. Kan min virksomhed blive fritaget for at betale medielicens, hvis jeg kan få min udbyder til at spærre for adgangen til DRs og TV2s hjemmesider – og skal spærringen i givet fald dække hele de to virksomheders internetaktivitet eller kun de sider, hvor der streames live? Vil svaret blive ændret, hvis man særskilt abonnerer på f.eks. Sputnik på TV2, som er en betalingsordning for at kunne se gamle, danskproducerede indslag?

2. Har DR og TV2 så stor båndbredde til rådighed, at jeg og mine medarbejdere vil kunne se streamet TV i tilfælde af en stor og vigtig begivenhed (f.eks. Danmark i VM-fodboldfinalen, Obamas indsættelse som præsident i USA eller en virkelig stor og unik begivenhed i kongehuset)? For det er det eneste tidspunkt, hvor jeg kan forestille mig, at vi kunne have TV kørende i baggrunden, så det er altså det, vi betaler medieskatten for. Altså: Hvis min egen forbindelse er god nok til at modtage, kan I så garantere, at jeg kan se, hvad jeg vil, uanset hvor populært programmet måtte være?

Jeg siger på forhånd tak og ønsker dig og dine en god sommer.

Med venlig hilsen

Anette Sand

Så nu venter jeg spændt på svaret, som jeg naturligvis vil dele med jer, der læser bloggen.

:-) Anette

2 Replies to “Brev til Brian Mikkelsen om erhvervs-medielicensen (nu: Medieskatten)”

  1. Pingback: Obligatorisk erhvervsmedielicens | Anette Sand

  2. Pingback: Medieskatten - de værste anelser er bekræftet | Anette Sand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.