Barselsdagpenge og fritidsvirksomhed

Jeg skriver til dig fordi jeg har brug for noget kvalificeret hjælp til et presserende spørgsmål.

Jeg er til daglig ansat i det offentlige, mens jeg ved siden af driver en personligt eget virksomhed. Det er der normalt ingen problemer i, men nu er jeg i den lykkelige situation, at jeg lige er blevet mor og derfor er på barsel fra mit lønmodtagerjob. Jeg modtager pt. løn fra mit lønmodtagerjob og overgår senere til dagpenge.

Jeg kan ikke finde noget skriftligt materiale nogensteder om, hvordan det stiller mig økonomisk ift. at være selvstændig samtidig. Jeg vil være frygtelig ked af lige pludselig at skulle betale et års barsel tilbage!!! Er det noget du ved noget om? Eller ved du hvordan jeg kan finde ud af det.

Svært spørgsmål. Meget svært endda. Jeg har tjekket med min akassekontakt, som ikke mener, det vil være forsvarligt at svare her i bloggen. Du skal kontakte din kommune og få et (skriftligt) svar på dit spørgsmål. Man kan jo sige, at hvis du kan få “nogen” til at passe din virksomhed ved siden af, eller hvis virksomheden i høj grad er hobbybetonet og indtjeningen underordnet, så skulle det kunne lade sig gøre at fortsætte på nogle vilkår. På den anden side, er der mange måder at fortolke reglerne på. Så: Jeg ved det ikke.  Spørg kommunen.

Fortsat god barsel og virksomhedsdrift.

/Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.