Selskab eller personligt ejet virksomhed?

Hej A, du har været omkring det i din brevkasse – men livrem og seler… Jeg er ved at starte lille firma – kun med mig selv i første omgang – en virksomhed hvor jeg vil tilbyde ydelser som konsulent indenfor TV-produktion. Det kan være udvikling af programmer, ide-udvikling, coaching, redaktøropgaver på prgr. etc etc. Jeg vil nok få opgaver hvor jeg lader mig ansætte af produktionsselskab til tidsbegrænsede opgaver – men vil ikkeudelukke at jeg selv sætter produktioner i gang. f.eks. indenfor web. HVAD skal jeg vælge – revisorer siger Aps – andre siger enkeltmandsfirma…? Jeg vil skulle investere i en del computer udstyr, telefon, oprettelse af hjemmeside  – kan man bruge af de 125.000 kr til det? på forhånd tak.

Jeg har skrevet et indlæg omkring interessentskaber kontra anpartsselskaber her: https://anettesand.dk/2007/omdannelse-fra-is-til-aps/ Nu er det jo ikke et I/S, du vil lave, men alligevel er der en god oversigt over forskellen mellem personligt ejede virksomheder og selskaber i det blogindlæg.

Jeg skal kende mere til sagen for at kunne sige, hvorfor revisorerne anbefaler ApS. (En sjælden gang imellem møder man en revisor, som anbefaler ApS, fordi der er mere forretning i det for revisoren, men det er meget sjældent, heldigvis.) Men på grundlag af det, du har skrevet, altså at du skal lave konsulentbistand og ikke have nogle ansatte, kan jeg ikke se, hvorfor du ikke kunne starte med en enkeltmandsvirksomhed. Evt. kan du starte sådan, og hvis det så går godt, kan du lave en skattefri virksomhedsomdannelse til ApS året efter. Det er der nogle gange god fornuft i.

Nogle af de poster, du omtaler, vil kunne indeholdes i de 125.000 kr. men langt fra alle, eller nærmere: De færreste. PC-eren, hvis den er dyr. Ellers formentlig ikke.  Jeg vil foreslå, at du kommer til et af vores info-møder, hvor netop den slags spørgsmål ofte er oppe at vende. Og hvor vi kan tale lidt mere om fordele og ulemper ved de forskellige virksomhedsformer. Klik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.