Sygedagpenge til selvstændige og ansatte

Arbejdsdirektoratet har nogle glimrende forsikringsordninger, som selvstændige kan tilmelde sig. Der er to ordninger, som begge er rimelige i pris, og som giver ret til sygedagpenge fra 2. sygedag i stedet for ellers, hvor der først refunderes efter to ugers sygdom. På de fleste arbejdspladser er det sådan, at det største sygefravær er placeret som korte perioder a 2-4 dage, så i de tilfælde vil ordningerne være gode:

Sygeforsikring for selvstændige – prisen er mellem ca. 1600 og 3300 kr. alt efter hvilken dækning, man ønsker, der er flere satser. Og man skal have være tilmeldt i 6 måneder, før man er dækket og kan hæve sygedagpenge. Nu er det sådan, at selvstændige er meget lidt syge under alle omstændigheder – men forsikringen er nu god at have alligevel.

Sygeforsikring for ansatte i private virksomheder – prisen er 0,57% af lønsummen og ikrafttræden 7 dage efter at forsikringen er etableret

14 Replies to “Sygedagpenge til selvstændige og ansatte”

  1. jeg har et lille firma og skal bruge en forsikring vis jeg bliver syg. kan i hjælpe mig?????

  2. Jeg har et lille tømmer firma med to ansatte, og vil gerne tegne en syge forsikring for mine to ansatte. Mvh Allan Lorenzen

  3. Pingback: Forsikringsordningerne - dagpengeforsikring | Anette Sand

  4. Hej.
    Jeg har et lille firma med 1 ansat og vil gerne tegne en sygeforsikring på denne. Jeg har selv en sygeforsikring for selvstændige hos økonomistyrelsen.
    Kan man udvide denne til også at omfatte ansatte eller ved i hvor man skal henvende sig ?

    Mvh. blik-sprutten vvs, v/ henrik rasmussen

  5. Hej Henrik

    Følg linket ovenfor “Sygeforsikring for ansatte i private virksomheder”. Der er tale om to forskellige forsikringer. Den for de ansatte er fradragsberettiget, den for dig selv er ikke.

    /anette

  6. Hej Anette.

    Jeg har nystartet virksomhed-Har en ansat på 13 timer.
    Er hun berettiget til sygedagpenge,når hun ikke har været ansat 13 uger?

    Mvh Carina.

  7. Hej Carina

    Det kommer an på, om din medarbejder har arbejdet i mindst 74 timer inden for de seneste otte uger enten hos dig eller hos en anden arbejdsgiver. Hvis I er i tvivl, skal I ringe til medarbejderens hjemkommune, som kan vejlede jer præcist om, hvordan I skal søge.

    Hvis din medarbejder arbejder som funktionær, har medarbejderen under alle omstændigheder ret til løn under sygdom, og da er spørgsmålet så relevant, fordi du kan få sygedagpengerefusion, hvis medarbejderen opfylder de krav, der er.

    Dbh
    Anette

  8. hej
    jeg har et firma med en ansat, og en medarbejdende ægtefælle. har selv sygeforsiring i økonomistyrelsen. hvad tegner jeg til ægtefælle og ansat. med venlig hilsen
    jette hansen

  9. Økonomistyrelsens forsikringsordninger dækker alle, så du skal tegne en forsikring dér vedrørende din medarbejder og kontakte dem for at høre, om din ægtefælle kan dækkes af denne eller om der skal betales særskilt bidrag på den, du allerede er medlem af.

    Dbh
    Anette

  10. Hej Anette

    Her i 2014 kan man modregne udgiften til sygeforsikring for ejer af virksomheden.

  11. Hej Malene

    Nej, det ved jeg ikke. Men jeg ved, at både inden for det offentlige og det private arbejdsmarked er der store udsving fra branche til branche. Så det vil også være svært at lave en så generel statistik på en meningsfuld måde.

    Dbh.
    Anette

  12. Et spørgsmål om registreringen af sygeforsikring for selvstændige i forhold til den udvidede selvafgivelse.

    Skal beløbet indgå som en udgift i regnskabet eller skal det trækkes ud og registreres under pkt. 118 på selvangivelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.