Spørgsmål om årsskifte mv.

Hej Anette
Ang. indtægter for arbejde i 2007, der først bliver indbetalt i 2008, kan de
godt bogføres i 2007 regnskabet?
Indkøb til firmaet, skal de foretages inden udgangen af december 2007, hvis de
skal bogføres i 2007 regnskabet. Hvordan ligger det med gaver, for hvormeget
må vi købe gaver for, og kan det være ting der ikke umiddelbart er relateret
til firmaet?
Håber du forstår mine sp.!

Ja, jeg forstår udmærket dine spørgsmål, og er lige på nippet til at sige, at der er så mange, at du med fordel kunne komme forbi til en times individuel undervisning og tjek af regnskabet, inden du lukker det. (Ring til os, hvis du synes, det er aktuelt – vi har stadig få tider ledig i januar.)

Men:

Ang. indtægter for arbejde i 2007, der først bliver indbetalt i 2008, kan de
godt bogføres i 2007 regnskabet?
Anette: Ja. Det SKAL de faktisk. De skal bogføres i det år, pengene er tjent.

Indkøb til firmaet, skal de foretages inden udgangen af december 2007, hvis de
skal bogføres i 2007 regnskabet?
Anette: Ja. Men ikke varelager, det bliver ført ind i det år, varen forbruges. Ligesom med indtægterne skal udgifterne bogføres i det år, de vedrører. Køber du f.eks. et abonnement på et tidsskrift i december, hvor leveringen starter i januar 08, er det i 08-regnskabet udgiften skal medtages i regnskabet.

Hvordan ligger det med gaver, for hvor meget må vi købe gaver for, og kan det være ting der ikke umiddelbart er relateret til firmaet? Anette: Det kommer an på, hvem du køber gaver til. Du kan læse mere om gaver her:

Julegaver til ansatte (og frivillige):
http://borsenmikroblogs.dk/anette/2007/12/01/julegaver-og-julefrokost/

Repræsentation (f.eks. kunder):
https://anettesand.dk/repogreklame.pdf

Sponsorater og velgørenhed:
https://anettesand.dk/2007/fradragsberettigede-gaver/
https://anettesand.dk/2007/bogf%c3%b8ring-af-sponsorgaver-til-spejderne/

5 Replies to “Spørgsmål om årsskifte mv.”

 1. Hej Anette.
  jeg forstår ikke hvorfor mine småanskaffelser u. 11.600 er under finanseringsindtægt i mit årsregnskab, jeg mener jeg har bogført det korrekt, men hvorfor bliver det bogført som en indtægt???? jeg havde et lille underskud, men fordi dette kom med som indtægt, så fik jeg overskud. Er jeg helt gal på den??
  mvh Hjacobsen
  PS. Fordi jeg spørger dig er at du virker som om du er ekspert i summasummarum :-)

 2. Måske jeg skal uddybe mit spørgsmål lidt. Jeg har i min åbningsbalance først debiteret min konto småanskaffelser 40100 og derefter krediteret min indskudt privat 60700, med de beløb over småanskaffelser…det fik jeg at vide var rigtig. mvh HJacobsen

 3. Hej Anette
  Jeg har afsluttet 07 rengskabet og åbnede et nyt, jeg skal så her i begyndelsen af feb. afregne min moms far 07 sidst kvartal, men skal det så efterposteret i 07 rengskabet eller bogføres i det nye rengskab.

  M.v.h Michael.

 4. @Hjacobsen

  Det lyder, som om der er noget helt galt med de småanskaffelser. De skal stå i debet på en driftskonto, men uden at have set din bogføring eller kontoplan virker det, som om det ikke er en drifts- men en statuskonto, du har bogført på. Og så er de ikke medtaget en udgift men som et aktiv. Det kan måske svare sig for dig at købe en times individuel regnskabsundervisning hos os eller et andet sted, så hele regnskabet kan blive læst grundigt igennem sammen med en erfaren bogholder.

 5. @ Michael

  Du skal bogføre momsen i dit 08 regnskab. Debet på konto “momsafregning” 66900 og kredit i banken. Hvis alt så er, som det skal være, går momsaregningskontoen i 0, når momsen for 4. kvt. 07 er betalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.