Skattefri virksomhedsomdannelse til ApS

Vi har fået det råd at omdanne vores I/S til et ApS. Det skal ske ved en skattefri virksomhedsomdannelse pr. 1.1.07 eller 1.1.08, men hvad er fordelen for os ved at omdanne?

Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved at omdanne til et anpartsselskab. Praktisk sker der blandt andet følgende ændringer:

  1. Virksomhedens ansvar begrænset til den ansvarlige anpartskapital, altså 125.000 kr. (og for I/S-ere hæfter man ikke længere solidarisk)
  2. Regnskabet skal offentliggøres
  3. Ejerne kan ikke hæve penge i virksomheden ud over ved udbetaling af udbytte
  4. De løbende udbetalinger skal foregå som løn med lønsystem og A-skat osv.
  5. Der betales selskabsskat med 28%, virksomheden får sin egen selvangivelse, og derfor er det ofte ikke nødvendigt med personlige selvangivelser med virksomhedsordning, hvis det var aktuelt før
  6. Nye partnere kan lettere komme ind i et ApS ind i personligt ejede virksomheder
  7. Nogle bankrådgivere mener (fejlagtigt), at et ApS er en garanti for, at “man mener det alvorligt”

Så administrativt er et ApS en smule tungere end et almindeligt personligt eget I/S eller enkeltmandsvirksomhed. Man kan stadig selv bogføre sine bilag, men det kan være hensigtsmæssigt at få hjælp af en revisor til det årsregnskab, som skal indsendes til Erhvervs- og selskabsstyrelsen og til selskabets selvangivelse. Også fordi de færreste bogholdere er gode skatterådgivere.

Hvis man får råd om at lave et eller flere holdingselskaber som overbygning på sit nye ApS-driftsselskab, er det vigtigt at have overvejet, hvad man vil med det holdingselskab og ikke bare uden videre sige ja tak til det også.

Der er nogle undtagelser fra reglen om, at ApS-regnskaber skal revideres – herunder nogle krav, der skal opfyldes. Læs mere her. Blandt andet skal holdingselskaber altid revideres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.