Poststrejke – nu spørger vi direktøren, hvordan det går

Heldigvis kan man jo maile til hinanden, og jeg har fået flere spørgsmål om, hvordan det går med bilag, som nu i op til 10 dage har siddet fast i strejken på Købmagergades Postkontor. Og det ligger godt nok tungt med at få svar på PostDanmarks hjemmeside. I håb om at motivere til en bedre kommunikation har jeg nu skrevet til direktør Helge Israelsen, og jeg bringer svaret, så snart jeg får det.  

Jeg skrev følgende:

“Kære Helge Israelsen

Jeg kan se på PostDanmarks hjemmeside, at du har hovedansvaret for kommunikationen i jeres virksomhed, og det er derfor, jeg skriver til dig.

For at fortælle, at vi er altså nogle virksomheder, som har store problemer ud af, at I ikke kan blive enige med postarbejderne. Så vidt jeg kan forstå, drejer det sig om to små ruter nu.

Fred være med uenigheden. Men du må forstå, at så længe PostDanmark har et monopol (eller en monopollignende status) på postlevering i Danmark, er vi mange virksomheder, som er afhængige af, at I udfører jeres arbejde. Og hvis I ikke gør det, så i det mindste oplyser os om, hvordan det går med sagen.

Derfor synes jeg, at det er meget for dårligt, at der ikke er daglige meldinger om, hvordan det går på jeres hjemmeside. Der er en pressemeddelelse fra i torsdags, men ingen opdateringer her lørdag. Får vi post i dag?

Når jeg spørger, er det fordi vi er et lille firma på Gråbrødretorv, som laver regnskaber for iværksættervirksomheder. Og vi står over for en af årets mest travle deadlines, nemlig momsafregningen for 1. kvartal. Kunder har sendt originalbilag med posten, og vi ved, at der er flere, som nu ikke kan få deres momstal til tiden. I hvert fald ikke et korrekt momstal. Skal jeg indkalde medarbejderne til søndagsarbejde i et forsøg på at nå det hele?

Det kan være, at vores kunder så får en bøde fra SKAT, hvis momsen bliver forsinket – og hvem skal betale den? Kan vi sende regningen til jer? Eller kan du udvirke en forlængelse af fristen for momsafregningen for 1. kvartal?

Hvis posten ikke bliver omdelt senest på mandag må jeg foreslå, at I fra ledelsen stiller jer ned på gaden på Købmagergade, sådan at vi kan afhente posten selv hos jer. Det ville være en udmærket løsning, der er mange, som gerne vil køre efter at få deres breve i denne situation. Kan vi regne med, at der sker noget i den stil, hvis ikke der er opnået en løsning på mandag?

Der er flere af mine kunder, som følger med i det spørgsmål om posten, og jeg vil naturligvis dele svaret med dem på https://anettesand.dk/

Med venlig hilsen
Anette Sand”

– så vi venter spændt på svar og gør klar til lynbogføring, hvis ellers PostDanmark får løst sine problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.