Medielicens og ny erhvervslicens

Jeg har tidligere skrevet om den nye erhvervslicens, som firmaer med ansatte og bredbånd pålægges, uanset om man ser TV på computeren eller ej. Jan Romme fortæller i sin blog, at det yderligere er et problem, at DR kun har båndbredde til, at et par tusinde kan streame ad gangen. Og så er de små 600 kr. jo virkelig dyrt givet ud: Hvis man ikke engang kan se noget, når det virkelig er aktuelt – altså typisk når alle andre også skal se “noget” (jeg skriver hverken pokalfinale eller prinsedåb…), betaler vi altså for absolut ingenting. 

Kombinationen af regeringens skattestop og DRs nybyggeri kommer vist til at tage skylden for denne tilsyneladende helt håbløse situation: Vi skal betale for noget, vi ikke kan være sikre på at få.

One Reply to “Medielicens og ny erhvervslicens”

  1. Der er meget skidt i ved medielicencen; men det virker bl.a. som om den skal bruges til at dække udgifterne til præstige projektet af et byggeri på Amager.

    DR har udtalt at de ikke behøver at have båndbrede nok til alle, for de skulle heller ikke lave DR2 sådan alle kunne se det; men alle skulle betale for det alligevel.

    I øvrigt er det forrykt at Folketinget vedtager en lov som siger, at man skal betale for medielicens når man har mindst 256 Kbit/s download imens deres mindste båndbrede til deres live tv er 264 Kbit, og vi ved jo godt, at den netforbindelse vi betaler for, er ikke det samme vi kan downloade med, der er massere spild.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.