Lille ApS – kan vi spare revisoren væk?

Vi har et lille ApS, vores omsætning er kun knap 300.000 i 2006 og overskuddet er på mindre end 30.000 kr. Det har tidligere været større men nu er det kun en fritidsvirksomhed. Derfor vil vi gerne spare revisorregningen og lave årsregnskabet selv, og jeg hørte på et tidspunkt, at små ApS-ere kan slippe for revison, vi er vel små i den forbindelse? og kan I hjælpe med dette?

Ja, I er små i den sammenhæng. Man skal opfylde to ud af tre krav for at kunne fritages for revision:

  • Højst en balancesum på 1,5 mio. kr.
  • Max. en nettoomsætning på 3 mio. kr. og
  • Højst 12 ansatte

Men at vælge ikke at blive revideret er noget, der skal foregå på ApS-ets generalforsamling og skrives ind i vedtægterne. Så hvis I ikke har gjort noget ved sagen før nu, skal I revideres for 2006 og så på næste generalforsamling vedtage, at selskabet skal benytte sig af muligheden for at blive fritaget for revision.

Læs lidt mere om det her: http://www.eogs.dk/sw18252.asp.

Med hensyn til om Inloco Regnskab kan hjælpe, så kan vi nogle gange og andre gange kan vi ikke. Ring evt. og hør nærmere. Eller vent tålmodigt på flere indlæg om små ApS-eres regnskaber og konsekvenserne af den manglende revision :-).

Trackbacks/Pingbacks

  1. Almindelig Sund Fornuft » Blog Archive » Revisor eller ej? - 24. januar 2007

    […] I fortsættelse af dette spørgsmål om små ApS-er kan spare revisoren væk jf. den lempelse, i revisionspligten, der er fundet sted, vil jeg supplere med nogle flere kommentarer – holdninger til det med revisor eller ej. […]

  2. Almindelig Sund Fornuft » Blog-arkiv » Skattefri virksomhedsomdannelse til ApS - 19. april 2007

    […] Der er nogle undtagelser fra reglen om, at ApS-regnskaber skal revideres – herunder nogle krav, der skal opfyldes. Læs mere her. Og her. Blandt andet skal holdingselskaber altid revideres. […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.