Lagerstyring med SummaSummarum

Jeg er løbet ind i et problem som jeg ikke er sikker på hvordan jeg skal løse ““ Lagerstyring. En af mine kunder en produktionsvirksomhed har købt den nye udgave af summasummarum Enterprise:

Kan man sætte systemet sådan op, at det kan fungerer som C5, når jeg køber varer der debiterer jeg det på en tilgang varelager konto (aktiver) og når jeg sælger varer bliver det automatisk debiteret på en vareforbrugskonto og krediteret varesalg.

Jeg er nået frem til, at så avanceret er summasummarum ikke, men kan det ikke lade sig gøre, at varelaget bliver nedskrevet direkte, samtidig med man laver en salgsfaktura og varesalgs kontoen bliver krediteret, så man hele tiden på kontokort/balance kan følge værdien af lagerbeholdningen ?????

Nej. SummaSummarum fungerer sådan, at varelageret og finansbogføringen i princippet er adskilt. Så du kan holde styr på varelageret (i antal, ikke beløb) i varelagermodulet. Og ikke andet.

Når du bogfører en købsfaktura, kan du få varerne tilføjet varelageret og beløbet registreret på en valgfri finanskonto (f.eks. varelagerkontoen i aktiver).

Når du sælger, vil varelageret blive nedskrevet med antal, og udgiften vil blive bogført på en valgfri finanskonto (f.eks. varesalgskontoen). Men den vil ikke automatisk kunne trække varerne ud af varelagerkontoen i aktiverne samtidig.

Derfor er man nødt til at lave manuelle reguleringer, hvis man fastholder at styre regnskabet med SummaSummarum. Hvis lagerstyringen er en meget, meget væsentlig del af virksomhedens økonomiske aktivitet, bør man vælge et andet system, måske Winfinans.

/Anette

2 Replies to “Lagerstyring med SummaSummarum”

 1. Hej
  Har kæmpet med det samme “problem” i meget lang tid, uden at finde en løsning med at man manuelt skal registrere solgte varer i kassekladden, samtidig med salget.
  Det har medført at jeg synes at Summa Summarum ikke er brugbart til lagerstyring, uanset at der findes en lagerstyringsfunktion.
  Det kan gå hvis der er meget få bevægelser om måneden; men ikke ved flere bevægelser om dagen. Hvor ofte vil man glemme at få krediteret lageret og debiteret forbrugskontiene ?

 2. Hej Ole

  Ja, til trods for at vi synes, at Summa er et godt program, så har det visse mangler i lagerføringen, og der er flere, der har skiftet af netop denne årsag. Andre klarer sig med en lagerstyring eksternt (f.eks. i forbindelse med et e-handelsmodul) og fører så månedligt lageret a jour i SummaSummarum.

  Virkelig effektivt lager har Mamut, men det er svært at arbejde med på mange andre områder. Jeg har dårlige erfaringer med e-conomics lagermodul, hvor der ingen indstillingsmuligheder er for forskellige principper.

  /Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.