Lager, købt for privat opsparing

Jeg starter en internetbutik med salg af kunsthåndværk, og butikken starter forhåbentlig i god nok tid til julesalget og jeg er allerede startet med at købe ind, har faktisk samlet mig et helt lille lager. Men hvordan skal jeg gøre – kan jeg overhovedet bruge de varer, jeg har købt privat i firmaet, der er for over kr. 10.000.

Ja, det kan du. Ting, du køber umiddelbart før starten, altså et par måneder før eller senere, kan du gemme kvitteringerne på og tage ind i dit regnskab, fuldstændigt almindeligt. Kunsthåndværk, som du har gået og samlet gennem længere tid, kan du også godt sælge, og hvis du har kvitteringer (og det er klart det bedste, hvis du har), kan du også bogføre dem ind, men hvis de er ældre end f.eks. tre måneder før, kan du ikke trække momsen fra. Nogle siger seks måneder. Der er ingen fast regel, måske skal du ringe og spørge skattevæsenet, hvis det gør en forskel for dig, om det er tre eller seks måneder.

Hvis du har varer, hvor du mangler kvitteringerne, skal du kunne dokumentere dem på en eller anden måde. Tag et billede af varerne og skriv hvor og hvornår du har købt dem og til hvilken pris.

Alle varerne vil blive bogført ind i dit regnskab som varelager i debet og som “privat indskud” eller “mellemregning” i kredit. Hermed kan man sige, at firmaet skylder dig de penge, og du kan hive dem ud, efterhånden som du får solgt varerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.