Løn til familiemedlemmer

Jeg vil gerne ansætte et familiemedlem i mit enkeltmandsfirma. Er det lovligt, og hvordan gør man?

Det må man gerne. Der er to forudsætninger: Den ene er (naturligvis), at familiemedlemmet rent faktisk arbejder i firmaet. Den anden er, at man først må begynde at udbetale løn til sine egne børn i det år, hvor de er fyldt 15 år den 1. januar. Ikke før. Hvorimod børnene godt kan blive ansat i et andet firma, f.eks. som avisbud.

Du udbetaler lønnen på samme måde som du ville gøre til en hvilken som helst anden medarbejder, det vil sige: Brug et lønsystem. I de fleste tilfælde er Danløn, http://danlon.dk, det bedste bud. Det er både billigt og let at lære at bruge.

/Anette

3 Replies to “Løn til familiemedlemmer”

 1. Der er bestemt ikke noget i vejen for, at man kan ansætte et familiemedlem i sin virksomhed.

  Man skal bare være opmærksom på, at det kan give problemer såfremt, at virksomheden går konkurs i relation til, hvis man er særligt nærtstående til ejeren af virksomheden. Omvendt, hvis virksomheden generelt set tjener penge, er der selvfølgelig ikke nogen grund til at have disse bekymringer :o)

  /Leif

 2. Jeg og min søster har en restaurant som et I/S. Alle vores børn (seks i alt, og alle over 18 år) arbejder hos os. Er der en smart måde vi kan udnytte at de alle er vores egne børn, de sidste tre år har vi behandlet dem som almindelige ansatte men er i tvivl om det kan gøres på en mere smart måde, skattemæssigt. Vi har jo lov til at give dem pengegaver hver især, som kan trækkes fra på vores personlige skat.

 3. Hej Anne

  Nej, der er ingen smart måde. I kan ikke få skattefradrag ved at give pengene som gaver (men under et vist beløb bliver modtagerne ikke skattepligtige af beløbet), så hvis I skal have fradrag, skal børnene have udbetalt løn for deres arbejde, og det er jo også den mest reelle måde at gøre det på. Så får I heller ikke problemer med forsikring mv. i tilfælde af en arbejdsskade eller andre uheld.

  Dbh
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.