Kapitalpension – inden 1. maj!

Normalt er det jo i december måned, der bliver lavet flest pensionsordninger, navnlig blandt selvstændige, som aldrig har fået taget sig sammen til at gøre noget ved sagen, selvom vi allesammen ved, at det KAN være en usikker disposition alene at satse på virksomhedens værdi som pensionsordning. I det mindste skader det vel ikke at starte med en lille beskeden kapitalpension.

Som bekendt vil både efterlønsalder og pensionsalder blive hævet gradvist i de kommende år, op til henholdsvis 62 og 67 år, afhængig af, hvornår man er født.
Folketinget behandler i øjeblikket en konsekvensændring af pensionsbeskatningsloven, der indebærer, at nye pensionsordninger(kapital- og ratepension), der aftales fra 01.05.2007 og senere først kan udbetales ved det tidspunkt, man er berettiget til efterløn, som maksimalt kan blive fra det fyldte 62. år, mod 60 år efter de nuværende regler.

Lovændringen får ingen betydning for eksisterende pensionsordninger – de kan fortsat udbetales fra det fyldte 60. år.

Det betyder, at hvis du tegner din pensionsordning inden 1. maj i år, vil du kunne få udbetalt din kapital eller ratepension efter de gamle regler, altså når du fylder 60 år.

Måske værd at ringe til banken i morgen….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.