Kørselspenge, hvor meget og hvordan?

Tak for en interessant blog, jeg har fået mange tips her.

Jeg har fået en kunde, der ligger 50 km. fra vores virksomhed. Normalt cykler jeg rundt, men det kan så ikke lige lade sig gøre. Jeg har læst de andre spørgsmål om kørsel, men jeg kan ikke helt finde svar på: Hvor meget må jeg fakturere kunden for kørsel, og hvordan skal jeg gøre det i regnskabet, jeg bruger SummaSummarum. Det er min egen bil, jeg bruger de dage.

Tak for de pæne ord om bloggen.

Med hensyn til kørsel, så må du fakturere, hvad du vil. Nogle fakturerer en sats pr. km., andre fakturerer et fast beløb, og nogle fakturerer enten hel eller halv timepris for den tid, der medgår med kørslen. Beløbet skal momses på fakturaen.

Det er meget almindeligt at bruge statens satser, dvs. at kunden betaler 3,35 pr. kørt kilometer. Og de kommer så ind på en indtægtskonto, når du bogfører bilaget. Enten en samlet “omsætnings-konto” eller en separat “kørselskonto”, alt efter, hvordan regnskabet er sat op.

I sidebaren på bloggens forside kan du søge på kørsel og finde de øvrige indlæg, der er skrevet om det emne.

Men herudover skal du jo også selv have pengene ud af firmaet, når du bruger din private bil til kørsel for firmaet, er du berettiget til at få kørselsgodtgørelse, f.eks. efter kørebog (eller anden dokumentation). En gang månedligt tæller du sammen, hvor mange kilometre, du har kørt for firmaet, og dem ganger du ud efter statens takster. Har har du et beløb. Det beløb bogfører du som udgift på en kørselskonto og som modkonto bruger du banken, hvis du overfører beløbet til din private bankkonto med det samme. Hvis du ikke overfører pengene, bruger du “Mellemregning” eller “Indskudt privat”, så det kommer til at fremgå i regnskabet, at du har beløbet til gode.

3 Replies to “Kørselspenge, hvor meget og hvordan?”

  1. Hej
    Fint svar. Men hvad hvis man ikke kan fakturere kunden for de kørte kilometer. Jeg har ført kørebog på de km, jeg ikke kan sende videre til kunder – hvordan bogfører jeg det i Summa – og hvordan får jeg pengene ud. Vh Kirsten

  2. Hej Kirsten

    Hvis du ikke fakturerer kørslen, skal du bogføre kilometergodtgørelsen på en konto i dit driftsregnsskab, f.eks. “Udbetalte kilometerpenge” (8300, hvis det er SummaSummarum, vi taler om) i debet. Og på Banken i kredit (eller som afstemningskonto), hvis du udbetaler pengene til dig selv. Ellers på Mellemregningen: Så vil det fremgå, at virksomheden skylder dig beløbet.

    Dbh
    Anette Sand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.