Kørsel og diæter: Statens satser 2008

Jeg har tidligere skrevet om, at kørselstaksten stiger i 2008 og lovet,  “den sædvanlige side til udprint” om satserne for erhvervsmæssig kørsel i egen bil og diæter efter statens takster for 2008.

15 Replies to “Kørsel og diæter: Statens satser 2008”

  1. Rejsegodtgørelse i en-mandsejede firmaer.

    Hvad gør man ved rejsegodtgørelse og diæter i bittesmå foretagender som mit, hvor jeg ikke udbetaler løn eller rejsegodtgørelser til mig selv?
    Er taksterne blot som fradrag at regne – eller skal der ske noget helt andet?

    Venlig hilsen
    Kenneth Christensen

  2. Ja, udgiften er et fradrag i virksomheden. Almindeligvis vil man hæve pengene og bruge dem til at dække de udgifter, der er forbundet med rejsen, men som ejer kan du vælge at betale udgifterne privat og så lade være med at hæve pengene.

  3. Hej.
    Du skriver, at statens takst for logi til næste år er 184 kr/nat.
    Jeg mener denne er steget til 189 kr/nat i 2008.

  4. Pingback: Skema til rejseafregning | Anette Sand A/S

  5. Jeg er først nu blevet informeret om disse diæter, og med cirka 120 rejsedage om året drejer det sig om mange penge. Hvor lang tid tilbage kan jeg “opkræve” disse diæter udbetalt..? Jeg skiftede job for et år siden, men i mit tidligere job, hvor jeg var ansat 2½ år, havde jeg også 120 rejsedage om året. Kan jeg også her “kræve” diæter med tilbagevirkende kraft..?

  6. Mht. kørsel i et enkeltmandsfirma – kan man så bare debitere en driftskonto kørsel og så på mellemregning med en selv – hvis ikke man vil hæve pengene ??? Eller hvor skal det krediteres ?

  7. Mht. enkeltmandsvirksomhed – hvor man skal betale en tlf. regning hvor det er 50 % privat og 50% erhverv – jeg kreditere det på kreditoren og debitere de 50 % på tlf. og de 50% på privat andel – men jeg er nu kommet i tvivl om det skal krediteres eller debiteres på konto privat andel ???

  8. Hej Anette,
    … og hvad som med rejser som starter morgen og slutter f.x. kl. 02.15 – altså uden overnatning. Er der en diæt-takst her, kan ovennævnte bruges, eller afholdes udgifter efter regning.
    med venlig hilsen
    Jan Petersen

  9. Hej Jan
    Reglerne om diæter gælder først, når man er væk mere end 24 timer, så i dit lange-dage-tilfælde må det blive efter regning.

    De bedste hilsner
    Anette

  10. Hej Anette
    Jeg har som privatperson (dvs ikke som et firma) modtaget et honorar på 75.000 til en researchrejse i udlandet (mellemøsten) og tænker ved aflægning af regnskabet at skrive diæter på. Det er et blankt felt for mig – er der nogle faste takster for diæter ved ophold i udlandet, og er de skattefrie for mig?
    mvh berit

  11. Hej Anette,
    Hvor er det dejligt at du vil lære lidt fra dig til alle os der har andre kompetanceområder end regnskab. Jeg er på kravlestadiet og har endnu ikke forstået ord som debitere mm. Jeg har heldigvis en revisor, men jeg vil gerne kunne forstå noget mere selv. Nu f.eks. ved rejseafregning. Eksempel: Jeg har et enkeltmandsfirma og har været væk 30 dage til slovenien, fordi jeg dels har malet og også undersøger områder hvor jeg kan afholde malekurser. Jeg har hævet penge på firmakontoen og vekslet og har betalt en del kontant, mangler også en rigtig mange kvitteringer og har kun ganske lidt der er betalt over firmakortet.

    VIl det ikke være nemmest for mig at indbetale det beløb igen til firmakontoen svarende til det jeg har trukket på kortet til udlæg betalt direkte med kortet og til de penge der blev vekslet og så regne alle de 10 dage på en kost/logi takst (er det det der hedder diæter? eller er det der hedder rejseafregning?)

    Håber virkelig du vil hjælpe.

    Generelt hader jeg det der med alle de dumme små kvitteringer man skal bede om hver gang man bare tager en kop kaffe. Men jeg kan ikke gennemskue hvad beløb jeg skal regne med pr dag og er det forskelligt fra land til land?

    KH
    Suzanne

  12. Diæter er en del af rejseafregningen: Rejseafregningen er også billetterne, diæterne er de beløb, du hæver til personligt forbrug (mad og overnatning). Du kan se satserne – som gælder i hele verden – for 2009 her: https://anettesand.dk/2008/2009-taksterne-k%C3%B8rsel-di%C3%A6ter-og-bagatelgr%C3%A6nsen/

    Hvis rejsen i sin helhed er fradragsberettiget, kan du hæve diæter i stedet for at aflevere kvitteringer.

    Om rejser for kunstnere skriver SKAT: Er du selvstændig erhvervsdrivende eller honorarmodtagere, skal rejsen have en konkret og direkte sammenhæng med den erhvervsmæssige indkomst. Det er således ikke nok, at foretage en rejse af mere generel karakter, selvom det kan være fagligt interessant. Udgiften skal direkte kunne knyttes til en indkomst ….. og: Når du som kunstner fx rejser til udlandet for at få inspiration til teaterforestillinger eller lignende skal der kunne påvises en konkret sammenhæng med en allerede planlagt opgave eller projekt for, at du kan foretage fradrag.
    (Se det her: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1787633&vId=202178&search=kunstner¤rejse).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.