Hvad koster en medarbejder?

Vi overvejer at ansætte en sælger, han skal have ca. 30.000 kr. i løn. Men så er der jo også andre udgifter, hvor meget skal vi sætte af i budgettet?

Ja, der løber jo udgifter på….. Ferien alene koster 12,5% af lønnen. Herudover er der AtP, AER, AES, AtP-fib, barsel.dk og  – lige om lidt – den nye obligatoriske erhvervslicens. Og lovpligtig arbejdsskadeforsikring, tabs arbejdsfortjeneste ved sygdom og diverse.

Alt i alt skal I beregne 35% af lønnen og lægge oveni, så kommer det nogenlunde til at passe. (Det er lidt højt, men det er netop fordi tallet inkluderer det tab, I har ved et gennemsnitligt sygefravær, så i rene udgifter er tallet måske nærmere de 30%.)

/Anette

2 kommentarer til Hvad koster en medarbejder?

 1. Carina 31. oktober 2017 at 06:35 #

  Er der nogen, som kan hjælpe med hvordan, jeg skal budgettere med omkostninger til feriepenge til fastansatte?

 2. Anette Sand 31. december 2017 at 10:50 #

  Hej Carina

  Der er tale om en feriepengehensættelse: Pengene kommer jo ikke til udbetaling, hvis medarbejderne fortsat er ansat og holder ferie med løn.

  Feriepengehensættelsen skal beregnes for hver enkelt medarbejder: Hvor meget ferie har medarbejderen til gode (hver dag svarer til 4,8% af månedslønnen). Hvis du i et budget skal budgettere med omkostningen, skal du bruge 12,5% af årslønnen.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.