Hvad koster en medarbejder?

Vi overvejer at ansætte en sælger, han skal have ca. 30.000 kr. i løn. Men så er der jo også andre udgifter, hvor meget skal vi sætte af i budgettet?

Ja, der løber jo udgifter på….. Ferien alene koster 12,5% af lønnen. Herudover er der AtP, AER, AES, AtP-fib, barsel.dk og  – lige om lidt – den nye obligatoriske erhvervslicens. Og lovpligtig arbejdsskadeforsikring, tabs arbejdsfortjeneste ved sygdom og diverse.

Alt i alt skal I beregne 35% af lønnen og lægge oveni, så kommer det nogenlunde til at passe. (Det er lidt højt, men det er netop fordi tallet inkluderer det tab, I har ved et gennemsnitligt sygefravær, så i rene udgifter er tallet måske nærmere de 30%.)

/Anette

2 Replies to “Hvad koster en medarbejder?”

  1. Er der nogen, som kan hjælpe med hvordan, jeg skal budgettere med omkostninger til feriepenge til fastansatte?

  2. Hej Carina

    Der er tale om en feriepengehensættelse: Pengene kommer jo ikke til udbetaling, hvis medarbejderne fortsat er ansat og holder ferie med løn.

    Feriepengehensættelsen skal beregnes for hver enkelt medarbejder: Hvor meget ferie har medarbejderen til gode (hver dag svarer til 4,8% af månedslønnen). Hvis du i et budget skal budgettere med omkostningen, skal du bruge 12,5% af årslønnen.

    Dbh.
    Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.