Honorar – løsarbejdere – hvordan med lønudbetalingen

Vi skal arrangere en event og skal have ca. 15 ansatte i nogle timer eller dage lige deromkring. Det er første gang, vi skal have nogle ansatte – hvordan gør vi?

Der er to metoder: Enten kan I lave udbetalingen manuelt – og da det er et enestående arrangement, kan I godt udbetale som B-indkomst, dvs. uden skattetræk. Så skal I huske, at I skal indberette beløbene til SKAT i januar næste år. Derfor skal medarbejderne udfylde en seddel med navn, adresse og cpr.nummer, så I har de oplysninger, I skal bruge. Hvis I aldrig mere skal lave et arrangement af denne karakter, kan det være løsningen.

Men hvis I også senere skal lave arrangementer, holder det ikke med manuelle udbetalinger, fordi årsafslutningsarbejdet bliver alt for stort. Så skal I tilmelde jer Danløn og udbetale honorarer – enten som A- eller B-indkomst gennem dem. Det koster 15 kr. pr. lønseddel, og det er billigt for at slippe for det meste af administrationsarbejdet.

Se evt. kursus om lønbehandling.

3 Replies to “Honorar – løsarbejdere – hvordan med lønudbetalingen”

  1. Det er også en tredje metode: Brug vikarer

    Når man bruger et vikarbureau som aftaler man hvad man skal bruge. Antal, hvad de skal kunne m.m. og vikarbureauet sender så en faktura som blot skal betales som alle andre fakturaer.

    Så laver vikarbureauet alt det med løn.

    Dette indlæg skal ikke forståes som en generel opfordring/reklame for/til vikarbureauer, for der er også sine ulemper ved det, men det er især hvis man skal have medarbejderen i længere tid at de virkelig fremkommer. Jeg tænker især på at vikaren kan være svær at motivere da de kan have mange forskellige steder de skal arbejde og at de kan have en konflikt med, at de arbejder hos en virksomhed, men i virkeligheden er ansat et andet sted; men det hjælper altid hvis man behandler dem godt.

  2. Det er da en god kommentar – og alt efter, hvilket arbejde, man skal have udført, er det en fin løsning i sammenhænge, så mange tak.

    :-) Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.