Fradragsberettigede gaver?

Hej Anette

Vi læser, at Inloco har købt CO2-kvoter og synes at det er ret sejt. Men har du tænkt dig at trække dem fra i firmaregnskabet? Og hvad i øvrigt, hvis det ikke er CO2-kvoter men f.eks. en donation til SOS-børnebyer? Eller noget andet?

Tak for de pæne ord. Ja, vi har købt 10 tons CO2-kvoter, og vi skilter tydeligt med det forskellige steder, bl.a. i højremenuen på bloggens forside. Når Inlocos hjemmeside hen over sommeren skal have en grundig opdatering, kommer det også til at stå der. De kvoter, vi har brugt, kan ikke købes af industrien til mer-forurening.

Man må trække udgifter fra, som medgår til at erhverve, sikre og vedligeholde indtjeningen i virksomheden. Og jeg har tænkt mig at trække CO2-kvoterne fra som en reklameudgift, fordi vi bruger det til at signalere, at vi forsøger at opføre os ansvarligt, også overfor miljøet, og det vil vores kommende kunder gerne vide. Hvis ikke jeg ville fortælle om det, men bare købte ind “i smug”, ville jeg ikke kunne trække udgiften fra.

Når man giver gaver, f.eks. sponsorater, velgørenhed og tilsvarende, skal reklameværdien af gaven modsvare den udgift, firmaet har, for at udgiften kan være fradragsberettiget. Hvis I donerer penge til SOS-børnebyer eller noget tilsvarende, skal I altså kunne se det som en del af jeres profilering over for kunder, og dermed er det en reklameudgift. “Virksomheder mod kræft” er et godt eksempel. Andre måder, det bliver gjort på er at købe kaffe, kuglepenne, julekort eller andre ting, man alligevel skulle betale for, gennem et firma, som støtter et godt formål eller måske direkte gennem organisationen.

Personligt kan man jo også yde tilskud til forskellige alment velgørende organisationer og få et fradrag på selvangivelsen. Gem derfor kvitteringer.

/Anette

2 Replies to “Fradragsberettigede gaver?”

  1. Pingback: Bogføring af sponsorgaver til spejderne | Almindelig Sund Fornuft

  2. Pingback: Spørgsmål om årsskifte mv. | Anette Sand A/S

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.