Brevkasse: Diverse om skat og regnskaber

Hej Anette

Jeg håber du har tid og kan besvare mine spørgsmål. Jeg arbejder til dagligt som It konsulent. Så har jeg arbejde ved siden af som servicemedarbejder, hvor jeg gav mit b-skattekort og jeg kan se de trækker skat af min løn hver måned.

Min søster siger at jeg skal oplyse den indkomst jeg får derigennem til skat, er det korrekt og hvilket beløb og hvor skal jeg gøre dette?

Så har jeg også startet virksomhed op, hvor jeg kun har en kunde pt.  Jeg satser kun på at udsende 2 fakturer om måneden til denne kunde, er det nok bare at føre regnskab i et excel regnark, hvor jeg registerer beløb ud og ind?

vil det være ok at bruge min egen private bankkonto som kunden indbetaler på og hvordan håndter jeg dette?

“Min søster siger at jeg skal oplyse den indkomst jeg får derigennem til skat, er det korrekt og hvilket beløb og hvor skal jeg gøre dette?” Svar: Det kan du gøre i løbet af året ved at ændre din forskudsregistrering hos skat, enten på deres tast-selv-hjemmeside eller ved at ringe til dem. Eller du kan vente til selvangivelsen kommer, så indberettes beløbet på den. Ekstraindtægten KAN betyde, at du betaler lidt for lidt i skat, afhængig af dine indkomstforhold, og det er derfor en god idé lige at vende sagen ved at ringe til dit skattekontor.

“Er det nok bare at føre regnskab i et excel regnark, hvor jeg registerer beløb ud og ind?” Svar: Hvis du ikke har andet end en lille stak fakturaer, går det an. Men hvis der også er tale om udgifter og momsafregning, holder det nok ikke i længden. Kom evt. til et af vores info-møder, hvor man netop kan stille spørgsmål om den slags.

“Vil det være ok at bruge min egen private bankkonto som kunden indbetaler på og hvordan håndter jeg dette?” Svar: Ligesom jeg skriver ovenfor. Hvis der alene er indbetalinger vedrørende et meget lille antal fakturaer, går det nok. Men hvis der sker mere end det, så er det nødvendigt med to separate konti. Du håndterer det ved at sørge for at have orden i papirerne, så SKAT kan se, hvor hvilke indtægter kommer fra, hvis du bliver udtaget til kontrol.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.