Bogføring: Rettelser, datoer og bilagsnumre

Hej. Jeg sidder og retter mit årsregnskab til efter årsregnskabsbogen, og det går rigtig godt. Men nu skal jeg bogføre nogle rettelser, og hvad skal jeg så gøre med datoen, og skal jeg skrive det nye bilagsnummer på bilaget?

Det glæder mig, at det går godt med årsregnskabsbogen, som netop er skrevet for de, som bogfører selv i enkle regnskaber. Det er helt almindeligt, at man finder en fejl eller to ved gennemlæsning af alle kontoudtog, og herudover vil der tit være korrektioner for f.eks. telefon og repræsentation mv.

Med hensyn til datoer og bilagsnumre:

Hvis du finder en fejl: Fejlen rettes ved at bogføre med den samme dato og det samme bilagsnummer, som den oprindelige postering fandt sted på. Med mindre fejlen er så stor, at du er nødt til at lave et helt beregningsark, så kan beregningsarket få sit eget bilag. Men enkle fejl: Samme dato og samme bilagsnummer.

Korrektioner på tværs af regnskabsåret og årlige posteringer: Reguleringer for telefon – altså den private andel – og alle de andre ting, som gør, at bogføringen kan bruges direkte som et skattemæssigt regnskab, sker pr. 31.12. Og får et nyt bilagsnummer, hvis der er et bilag (og der er tit et “internt bilag”, altså et man selv har produceret, f.eks. et beregningsark eller en kørebog) får et det næste bilagsnummer i serien.

Du starter 1. januar med nye bilagsnumre, dvs. fra bilag 1 og frem, men fakturarækkefølgen fortsætter du. Disse to ting er ikke noget, man skal, men hvis du vil gøre det på samme måde, som vi gør i Inloco, er det sådan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.