Bogføring af henvisningsprovision

Du har før været så kvik til at svare på spørgmål på Alleheltinder, hvor jeg desværre måtte hoppe af en periode. Derfor vil jeg spørge dig her: Ved du hvordan man bogfører henvisningsprovision i SummaSummarum? Altså: Jeg får henvist en klient og betaler en henvisningsprovision for henvisningen (får en faktura). Hvad bogfører jeg det som, og hvorhenne?

For at skille det ad fra dine andre aktiviteter, vil det være en god idé at oprette en ny indtægskonto, hvis du bruger standardkontoplanen f.eks. konto 1500 Henvisningsprovision. Du står i kassekladden og trykker Ctrl+N, så har du adgang til at oprette en ny konto.

2 kommentarer til Bogføring af henvisningsprovision

  1. Gitte 18. juni 2007 at 17:59 #

    Hej Anette,

    Tak. Blot er det ikke en indtægt, men en udgift for mig. Det er derfor jeg er i tvivl om hvilket punkt jeg skal sætte det under – og om det er almindeligt beskattet.

  2. Anette 18. juni 2007 at 18:28 #

    Nåh, på den måde…, jeg skulle have læst lidt grundigere. Ja men det er jo køb af eksternt salgspersonale, ikke? Jeg ville sætte det på en ny konto “Henvisningsprovision” og så lave en månedlig kreditnota til den, der skal have pengene. Kontoen ville jeg lægge som salgsfremmende udgift, f.eks. 10220.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.