Vi har ikke råd til at betale moms

Vi har ikke råd til at betale moms her den 10. maj. Dels har vi ikke fået penge hjem fra en stor kunde, dels har vi altså brugt lidt for meget i april måned og ikke sendt så mange fakturaer til kunder. Vi har tænkt os at “skrive forkert” på momsafregningen, men hvad nu, hvis det bliver opdaget? Får man så en bøde?

Sådan kan det jo gå for selv de bedste. Et fedt køkken gør et magert testamente, siger man jo. Desværre lader SKAT sig ikke spise af med rester. De skal have, hvad de skal have. Det værste, I kan gøre, er at ignorere dem. Det får man kun ballade ud af, eller rettere: Foreløbige Fastsættelser (FF-papirer), som er mere eller mindre tilfældige beløb, SKAT antager, at I skylder, og bøder på 800 kr.

At skrive et for lavt tal på momsafregningen har været set før, og chancen for, at det bliver opdaget, inden I får korrigeret er ikke så stor. I kommer til at betale renter af den del af beløbet, som er for sent indbetalt.

Men af hensyn til jeres nattesøvn, vil jeg foreslå, at I siger det til SKAT, som det er: Det vil sige, at I skriver et brev til SKAT og forklarer situationen, samtidig med at I sender den korrekte momsafregning ind og så mange penge, som I kan betale. Så er jeg sikker på, at I kan finde en mindelig løsning, hvor I betaler det resterende beløb i af en eller to omgange. Ring for en sikkerheds skyld og hør, om de har fået brevet efter ca. en uge, eller send det pr. fax, så I har en kvittering for, at det er nået frem.

Uanset hvordan I gør, kommer I til at betale de samme renter.

Det kan være, at uregelmæssigheden medfører, at der går lidt længere tid, før I skifter til halvårlig momsafregning. Men det er på den anden side ikke en fordel at afregne moms halvårlig – det er meget længe at have pengene stående. Det er bedre at afregne kvartalvis, så man ikke kommer for langt bagud med for store beløb, når man, som I jeres tilfælde, ind imellem er lidt hårdt spændt for likviditetsmæssigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.