Urimelig revisorregning?

Jeg har lige fået regning fra revisoren! Den er på 12.000 kr. + moms. Og det eneste, han har lavet, er et årsregnskab for vores lillebitte firma og så to helt enkle selvangivelser, der er næsten ikke nogen bilag, og vi havde bogført det hele i SummaSummarum. Det er vildt urimeligt, men han siger, at der var flere ting, der skulle afstemmes, og at han i forvejen har givet os en favorabel pris. Er der ingen regler for dette?

Tja, pengene vokser ikke på træerne, som et gammelt ordsprog siger. Jeg kan da godt forstå, at I synes, det er mange penge at skulle betale. Men uden at have set jeres regnskab, er det umuligt at sige noget fornuftigt om regningens størrelse. Der KAN jo have været mange afstemninger at lave: Passede bankkontoen f.eks. i SummaSummarum? Har I lavet lister over jeres kreditorer og debitorer? Var bilagsmaterialet i orden?

Hvis I har afleveret et lillebitte, fuldstændig afstemt regnskab og jeres privatøkonomi er helt ukompliceret, kan 12.000 kr. godt være i den dyre ende. Men revisorer har forskellige priser, så I kan også have valgt en, som bare er dyr. Hvis regnskabet derimod ikke har stemt, så der måske er gået rigtig mange timer med at rede tingene ud, er 12.000 kr. ikke mange penge, så er det faktisk billigt. Der kan også være tale om, at I bliver beskattet efter virksomhedsordning eller kapitalafkastning, og så er der nogle ekstra opgørelser at lave…

I kan lære at gøre det hele selv: Hent kursuskataloget, find et kursus der passer, og så kan I helt spare revisorregningen væk. Men så fravælger I også den rådgivning, som dygtige revisorer kan yde, herunder skatterådgivning, hjælp til virksomhedsordning osv. Så det er jeres konkrete forhold, som afgør om det er en god løsning. Det mindste, I kan gøre, er at sikre, at regnskabet faktisk er afstemt, og I kan evt. bestille en times gennemgang af 2006-materialet hos Inloco Regnskab.

Der er ingen regler for, hvad en revisor må tage, men I kan evt. bede om en specifikation af timeforbruget. Men for 12.000 kr., er jeg ikke sikker på, at det kan svare sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.