Skal man have bilag på alting?

Skal vi lave bilag på alting, vi bogfører? Jeg mener, når vi hæver penge fra banken til kassen, skal vi så lave et bilag? Hvordan skal bilaget se ud, skal det være de blå udgiftsbilag? Vi bogfører i SummaSummarum.

Det er et udmærket spørgsmål, som du kan få flere forskellige svar på. Jeg har kendskab til mindst en revisor, som insisterer på, at der skal være bilag på alle kassekladdelinjer, uanset hvad. Om man så skal sætte et blankt stykke papir ind!

Men jeg mener ikke, det er nødvendigt. Arbejde er det bedste tidsfordriv, siger et gammelt ordsprog, men man skal vel ikke overdrive. Så jeg mener, at du skal have bilag på alle posteringer i din kassekladde undtagen:

– hævet privat fra bank
– hævet fra bank til kasse
– udligning af fakturaer bogført i systemet
– bankrenter og bankgebyrer

Når året er omme, lægger du en udskrift af din netbank for hele året ind i regnskabsmappen og dermed kan du dokumentere alle de ovennævnte.

3 Replies to “Skal man have bilag på alting?”

 1. Hej Annette

  Der er jeg meget uenig med dig.
  Fordi hvis du undlader at bogføre posteringer fortaget i banken, er denne meget sværer at stemme af.
  Samtidig kan det også være meget svært at stemme kassen af og sikre sig at den ikke går i kredit.
  Så jeg vil klart anbefale at bogføre alle poster i banken.
  Som bilag vil jeg blot tage en kopi af konto udtoget og vedlægge, og i bogføringsteksten skrive “penge hævet til kassen”

  Venlig hilsen
  Ida

 2. Hej Ida

  Så har jeg vist ikke forklaret mig tydeligt nok. Jeg mener, at man skal bogføre ALLE linjer i banken, men jeg mener ikke, at det er nødvendigt at tage kopi af kontoudtoget for hver linje, så da springer jeg bare bilagsnummeret over.

  Banken stemmer om alt går vel jo hver gang, man er færdig med at bogføre for en periode.

  Mange hilsner
  Anette

 3. Nårrrrrr oki så er vi enige, personligt syntes jeg dog at det er nemmerer at lægge en kopi af konto udtoget tilsidst hvergang jeg har bogført, det være sig hver uge eller mdr.

  Hilsen
  Ida

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.