Privat bil (og noget firmakørsel) – købstidspunkt

Jeg skal købe en bil. Den er mest til privat kørsel, men ind imellem vil jeg så også bruge den til firmakørsel, mer og mer tror jeg. Jeg kender det med kørebog. Nu har jeg så fået at vide af en ven, at jeg skal købe bilen i år i stedet for i januar, fordi det bedst kan betale sig. Men hvordan hænger det sammen med kørebog??? Forvirret.

Der er mange måder at skære kagen på og mange forskellige ordninger, alt efter om du har et ApS eller et enkeltmandsfirma – og om du bruger virksomhedsordningen eller ej.

Men det, din bekendte nok tænker på er, at du kan afskrive på bilen forholdsmæssigt, og det kan ske allerede i dit 2006-regnskab, hvis du køber den i år. Det foregår sådan:

Hvis bilen koster 160.000 kr., er 25% – altså 40.000 kr. afskrivbart i år. Du skal så (ved hjælp af kørebogen) finde ud af, hvor stor en andel, der er firmakørsel, og hvor stor en andel, der er privatkørsel.

For nemheds skyld siger vi, at halvdelen er firmakørsel og halvdelen er privat. Det vil sige, at du må tage halvdelen af alle udgifter, herunder også afskrivningerne, og trække fra i dit firmaregnskab. Så du får et fradrag på halvdelen af 40.000 kr., altså 20.000 kr. i år, selvom du kun har haft bilen i en måned.

Det er en af årsagerne til, at der bliver købt mange biler sidst på året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.