Ny obligatorisk barselsordning – barsel.dk

Vi har fået brev om, at vi skal med i en ny barselsordning, men kan det passe, at det er tvungent? Mit firma er et ApS, og jeg er eneste ansatte, og min kone og jeg har fået de børn, vi skal have. Kan vi lade være med at tilmelde firmaet, og hvis ikke, kan Danløn så ordne det for os?

Barsel.dk er en ny, obligatorisk barselsordning. Det er nemt at se, hvem der er omfattet: Hvis du ikke allerede er med i en barselsordning, og der bliver trukket AtP af din løn, så er du med i ordningen, hvadenten du vil det eller ej. Ordningen starter her fra 1. oktober 2006.

Det er et solidarisk forsikringstiltag som medfører, at man for et relativt lavt beløb pr. medarbejder (kr. 936 årligt) får lønrefusion fra dagpengesystemet og barsel.dk med i alt op til 142 kr. i timen i 26 uger, hvis der udbetales løn under barsel.

Beregningen sker på grundlag af AtP-en, ligesom med ATP-fib (finansieringsbidraget), og bliver også opkrævet kvartalsvis direkte fra AtP-huset, der bliver altså endnu et indbetalingskort at sætte til betaling.

Til de, hvor der kan blive tale om refusion: Refusionen ved barsel sker automatisk, den bliver beregnet ud fra de dagpengeblanketter, man alligevel skal udfylde for at få barselsdagpenge.

Teknisk set kan det godt lade sig gøre at beregne både finansierings- og barselsbidraget direkte som en løndel, men Danløn kan i øjeblikket ikke ekspedere barsel.dk – indbetalingerne.

Hele skatte- og bidragssystemet omkring lønmodtagere i Danmark trænger til en alvorlig og ret enkelt gennemført optimering. Det er et af de steder, hvor det ikke er lykkedes for beslutningstagerne at gøre det lettere at være selvstændig i Danmark.

 

4 kommentarer til Ny obligatorisk barselsordning – barsel.dk

 1. Tobias 23. marts 2013 at 18:47 #

  Jeg ved godt at det er en gammel artikel, men det ser ud til at barsel.dk nu godt kan håndteres automatisk via DanLøn? Man kan ihvertfald krydse det af under “Bank & NETS”

 2. Anette Sand 1. april 2013 at 14:28 #

  Hej Tobias

  Det har man hele tiden kunnet. Og det gør faktisk tingene meget mere besværligt, fordi man ikke må bruge den funktion. Læser man i Danløns vejledning om barsel.dk, står der: “Barsel.dk, generelt om
  Hvis virksomheden er fuldt medlem af barsel.dk MÃ… DU IKKE markere for barsel i Danløn. Du vil i stedet modtage et girokort fra barsel.dk, som du skal betale. Dette gælder for langt de fleste virksomheder.

  Du må kun markere for barsel.dk på medarbejderen, hvis virksomheden er delvis medlem af barsel.dk. Man er delvis medlem af barsel.dk hvis virksomheden for sine overenskomstansatte er tilmeldt ex. DA Barsel. Så der er altså kun tale om de ikke overenskomstansatte, der eventuelt skal tilknyttes barsel.dk.”

  Så det er kun i meget få tilfælde, den kan anvendes.

  Dbh.
  Anette

Trackbacks/Pingbacks

 1. Almindelig Sund Fornuft » Blog Archive » Barsel og børns 1. sygedag - 17. december 2006

  […] Med hensyn til barsel, så har medarbejderne ikke krav på løn under barsel, men i og med at vi har fået den nye barsel.dk-ordning, vil det være til alles fordel at tilbyde hel eller delvis løn under barsel, fordi det kan gøres uden at det koster virksomheden noget ud over et bidrag, som I skal betale under alle omstændigheder. […]

 2. Barsel.dk - hav tålmodighed med kommunerne | Almindelig Sund Fornuft - 17. oktober 2007

  […] vil der ud over barselsdagpengene kunne udbetales et supplerende beløb, som jeg har skrevet om i tidligere indlæg. Denne udmærkede ordning administreres ved, at kommunen videresender oplysninger fra de […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.