Lukning af I/S – aktiverne

Vi har besluttet os for at lukke I/S-et, fordi den ene har fået arbejde og det kører i øvrigt ikke så godt, vi her heller ikke enige om, hvad der skulle ske nu. Men hvad så med de ting, vi har købt i fællesskab: Der er tale om en symaskine og en bærbar PC-er, og så har vi et nogenlunde ubrugeligt varelager, materialer, som vi ikke skulle have købt, og så alle småtingene. Er det ikke korrekt, at vi bare kan dele tingene, når vi har betalt de fælles regninger? Eller kan jeg overtage tingene i min nye virksomhed (enkeltmands), og så betale min expartner nogle penge, og hvor mange skal jeg så betale hende?

“Man lærer ikke folk at kende ved kirke og bøn men ved handel og vandel”, siger et gammelt ordsprog. Det er trist, at I er blevet uenige, men det er desværre ikke usædvanligt. Heldigvis er det ikke så svært at lukke firmaet.

Der skal laves et årsregnskab/lukkeregnskab, hvor jeres aktiver gøres op. Og hvis I har noget af værdi (og det har I jo), skal det angives på afmeldelsesblanketten, og der skal tilbagebetales noget moms. Man kan ikke købe ind i firmaet, trække momsen fra, lukke firmaet og dermed i virkeligheden købe ind til sig selv privat og momsfrit. I virkeligheden er det lettere, hvis I sælger alle værdierne i firmaet til eksterne købere eller jer selv og betaler moms af beløbet på helt ordinær vis. Og så lukker med et firma, som ikke har nogle aktiver, I skal opgøre, ud over bankkontoen/kassekreditten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.