Kontoplaner

Jeg har et lille problem. Opbygningen af min kontoplan er ikke gyldig har jeg ladet mig fortælle. Og jeg kan godt se problematikken – hvordan skal mine sum-konti ligge hvis de skal gå op med varesalg og omsætning o.s.v . – der er slet ikke mulighed for at det kan stemme på den måde.

Kontoplaner kan være mere eller mindre hensigtsmæssige, men de er sjældent direkte ugyldige, hvis de har de nødvendige kontonumre, så man kan aflæse de oplysninger i regnskabet, man skal bruge. Et årsregnskab bør være stillet op på en bestemt måde som ligner “alle andres” og helst i den rækkefølge, der er nævnt i Årsregnskabsloven. SummaSummarums standardkontoplan er derfor OK og gyldig, men ikke meget hensigtsmæssig. Summabrugere kan hente en alternativ kontoplan, som er mere hensigtsmæssigt stillet op her:

Inlocos standardkontoplan 2006.

Et gammelt ordsprog siger, at man skal bøje grenen, mens den er ung. Sådan er det også med bogføring: Det er lettest at rette i tingene, når der ikke er lavet så meget endnu. Så tjek din kontoplan for, om du har nogle væsentlige mangler, og ret så til, så du selv er tilfreds og kan bruge den til dit årsregnskab.

3 Replies to “Kontoplaner”

  1. Er det meningen, man med tiden skal kunne abonnere på denne facilitet. Som en slagt hot-line ?

  2. Er begyndt at kunne finde rundt i summa summarum, men mgl stadig at lærer at importere / eksportere filer, rent konkret havde jeg problemet igen da jeg forsøgte at importere dit forslag til kontoplan, det jeg kan læse mig til i hjælp / begynderhæfte, er at de beskriver en text fil, men når jeg downloader dit forslag og udpakker det står det som en bck fil og en id fil. nogle gode forslag til hjælpeside.

  3. Hej Martin
    Kontoplanen er gemt som en sikkerhedskopi. Læg de to filer summa.id og summa.bck på skrivebordet. Ã…bn SummaSummarum, vælg Indlæs Sikkerhedskopi. Så kommer der en stifinder, hvor du kan markere skrivebordet. Når det er markeret, er det bare OK, OK, OK. Og så er du der….
    :-) Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.