Ingen firmabankkonto – hvad gør jeg nu?

Jeg er ved at gøre klar til årsregnskab efter årsregnskabsbogen, og jeg kan ikke få bankkontoen til at stemme. Det er min lønkonto jeg har brugt. og jeg har betalt mange udgifter med kontant og nogle penge, jeg har lånt af mine forældre. Så jeg har minus 30000 i kassen. Hvad skal jeg gøre nu?

Lige i en begyndelsesfase er det ikke det store problem: Du bogfører alle dine indtægter og udgifter som normalt i driften, og så laver du to konti i status (under gruppen egenkapital), som du kalder henholdsvis “hævet privat” og “indskudt privat”. Her bogfører du alle de udgifter og indtægter, som er gået over din private bankkonto eller betalt kontant. Du skal ikke bruge kassen.

De udgifter, som er betalt af dine forældre, bogfører du som en udgift, og afstemningeskontoen/modtkontoen skal være en ny konto i “Passiver”, læg den i nærheden af “Kreditorer”, f.eks. konto 65150 og kald den “Private lån”. Sørg for at vedlægge et papir fra dine forældre, hvor de bekræfter at have lånt dig pengene. Det må godt være rentefrit.

Men sammenblandingen af din private økonomi og virksomhedens kan give besværligheder senere hen, så jeg vil foreslå dig at få lavet en bankkonto (behøver ikke at være en særlig erhvervskonto) med et Dankort til så hurtigt som muligt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.