God lageroptælling (=godt nytår)

Til alle jer med varelagre: Jeg tænker på jer i denne weekend, for lageret skal jo optælles pr. 31.12. (til indkøbspris uden moms). Heldigvis har Inloco et meget begrænset lager, bestående af nogle fine USB nøgleringe, som kursisterne på årsregnskabskurset og heldagskurset i bogføring fremover skal have, og så lidt Franciskanerbøger. Så jeg kan godt nå optællingen den 2. januar om morgenen.

Bogføring i forbindelse med årsafslutningen: Som hovedregel skal fakturaer bogføres på fakturadatoen, dvs. hvis du har købt varer i 2006 men først betaler i 2007, skal udgiften med i 2006-regnskabet og varerne tælles med på varelageret. Tilsvarende skal alle de fakturaer, du selv har udstedt i 2006 også med i 2006 regnskabet, selvom du først får pengene i 2007.

Til Summa-brugere: Se her angående årsafslutning. Tilføjelse til jer, der optæller lager: Varelageret skal stå i debet i status, og hvis der er et en postering på kontoen varelager i forvejen, skal der tages hensyn til den. Varelagerkontoen skal altså ende med at vise jeres faktiske varelager i debet. Kreditposten er en konto i driften, en ny konto, som I kalder “varelager optalt pr. 31.12”, og den skal ligge i gruppen vareforbrug. Hermed skal vareforbrugs-sammentællingen vise jeres faktiske vareforbrug i 2006.

Godt nytår til alle!

:-) Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.