Faktura til inkasso

Jeg har tidligere skrevet om kravene til en faktura. Hvis fakturaen ikke bliver betalt, går der en rykkerprocedure i gang, og jo før, jo bedre: At vente alt for længe signalerer ikke andet end usikkerhed eller rod i regnskaberne. Men derfor behøver rykkerproceduren jo ikke at være ubehagelig, den skal bare sørge for, at du får dine penge.

Kort efter betalingsdatoens overskridelse sender du en reminder/et kontoudtog eller en mail, hvor du i meget pæne vendinger skriver, at der er vist et problem – og så det kontonummer, der skal indbetales på.

Hvis det ikke hjælper, skal der sendes rykkere:

Ca. en uge efter erindringen skal 1. rykker skrives. I den skal du angive, at du kan se, at betalingsfristen er overskredet, og at beløbet skal indbetales inden 10 dage fra fakturadato. Tidsfristen skal med og være præcist 10 dage.

10-12 dage efter rykker 1 skal rykker 2 sendes. Rykker 2 indeholder et varsel om inkasso. Formuleringen er fri, men det skal fremgå af teksten, at der skal betales inden 10 dage, ellers vil sagen blive sendt til inkasso. F.eks. kan du skrive: Denne rykker er et varsel i henhold til inkassolovens § 10. Det skyldige beløb skal betales senest 10 dage fra dags dato. Hvis det ikke sker, vil det kunne medføre yderligere omkostninger for Dem, idet sagen uden yderligere varsel vil blive overgivet til inkasso..

Hvis kunden så stadig ikke har betalt, sender du sagen til inkasso f.eks. hos en advokat. I den forbindelse vil du blive spurgt, om din kunde har gjort indsigelse mod fakturaen. For hvis kunden har klaget over fakturaen, er det ikke længere en almindelig inkassosag.

2 Replies to “Faktura til inkasso”

  1. Renter: Du kan kun skrive renter på, hvis det har stået på den oprindelige faktura som en betalingsbetingelse, at det vil ske hvis fristen overskrides. Hvis det ikke står der, skal du vente 30 dage.

    Rykkergebyrer: Du må udstede rykkergebyrer hver gang du rykker. Max.beløbet er 100 kr. eller “de faktiske omkostninger” – reelt set max. 100 kr. – og det må ske tre gange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.