Bilag, bogført to gange

Jeg har et problem….et bilag er blevet bogført udelukkende ud fra kontoudtog, uden bilag, d. 30.05. (den dag pengene er trukket i banken), er blevet bogført under ukendte poster, jeg har efterfølgende bogført samme bilag d. 27.05. (den dag regningen lyder på), jeg har givet det et bilagsnummer og bogført det under det rigtige kontonummer.  Nu er bilaget bogført 2 gange med hver sin dato.

Hvad gør jeg ????

Frem og tilbage er en lang vej, som et gammelt ordsprog siger. Men det er lige, hvad der skal ske her: Du skal bogføre dit bilag tilbage.

Du skriver en linje i kassekladden med nøjagtig den samme dato, det samme bilagsnummer (eller intet bilagsnummer, hvis du ikke gav linjen noget bilag, da du bogførte det den 30.5), samme kontonummer og samme afstemningskonto. Og samme beløb, men beløbet skal stå i den modsatte side, det vil sige, hvis der er tale om en udgift, som du debitterede, skal du nu skrive det samme beløb i kredit.

Når den linje er bogført, er posteringen ophævet.

Samme metode bruger vi, hvis der bliver lavet en tastefejl: Først ophæver man posteringen ved at lave en linje, som er præcis den samme men i modsat side. Så er fejlen neutraliseret, og man kan begynde forfra.

God arbejdslyst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.