Bogføring med SummaSummarum

Her finder du nogle sider, der kan hjælpe dig, hvis du bogfører i SummaSummarum

Nyt regnskabsår i SummaSummarum 1

I SummaSummarum åbner man et nyt regnskab ved at afslutte det gamle. Status bliver overført, så året starter korrekt. Du får også dine debitorer og kreditorer med, og med de rigtige saldi på kontiene. I modsætning til mange andre regnskabsprogrammer, kan man ikke bogføre debitorer og kreditorer i kartoteksmodulet i SummaSummarum, når regnskabet er afsluttet. Derfor er det vigtigt, at du er helt ajour med bogføringen af debitorer og kreditorer, inden du afslutter. Klik her for at læse resten.

Nyt regnskabsår i SummaSummarum 2

Når du har lukket dit regnskab og åbnet et nyt, er alle statusposterne overført, sådan at du starter i det nye regnskabsår med nogle aktiver, f.eks: Debitorer, Bank, Lagerværdi og Deposita. Og nogle passiver, f.eks. Moms, Kreditorer og Egenkapital. Nogle af disse konti kan med fordel nulstilles pr. 1. januar. Klik her for at læse resten.

Nyt regnskabsår i SummaSummarum 3

Vi har afsluttet et regnskabsår og åbnet et andet, og vi har lavet almindelige efterposteringer, som alene vedrører finansposteringerne. På denne side beskriver jeg, hvad man kan gøre, hvis det trods alle gode intentioner alligevel viser sig, at der er nogle ting omkring debitorerne eller kreditorerne, som ikke stemmer. Klik her for at læse resten.

Ny momskode i SummaSummarum

Når du åbner et nyt regnskab i SummaSummarum med udgangspunkt i standardkontoplanen, findes der allerede momskoder. For mange er standardmomskoderne tilstrækkeligt, men for nogle er der behov for ekstra momskoder. For eksempel er det tilladt at afløfte 75% af momsen på hotelophold (ikke mad – kun overnatning, skal være specificeret på regningen), så hvis din virksomhed lejlighedsvis bruger hoteller, er det relevant at få lavet en ny momskode til det formål. Klik her for at læse resten.

Indlæs en sikkerhedskopi i SummaSummarum

Hvis du har fået en sikkerhedskopi af dit regnskab i SummaSummarum tilsendt pr. mail (eller USB-stick eller cd-rom), er her en vejledning til, hvordan du får den indlæst. Klik her for at læse den.

Tag på SummaSummarum-kursus i Regnskabsskolen

I Regnskabsskolen har vi et ret bredt udbud af SummaSummarum-undervisning. Både for begyndere og viderekommende, både på kurser og individuel undervisning og både på Sjælland og i Jylland:

Holdundervisning (4-10 personer pr. hold):
Bogføring med SummaSummarum, Modul 1: Kom godt i gang med SummaSummarum (København og Randers)
Bogføring med SummaSummarum, Modul 2: Moms og løn (København og Randers)
Bogføring med SummaSummarum, Modul 3: Ã…rsafslutning i bogholderiet (København og Randers)

Individuel undervisning i Regnskabsskolen (hverdage, dagtimer, København)
1:1-undervisning, dig og en underviser, super effektivt i forhold til dine konkrete spørgsmål

Fjernundervisning er også en mulighed

Hvis du ikke har mulighed for at møde op på et af vores undervisningssteder, kan vi alligevel hjælpe dig. Med individuel fjernundervisning bliver du undervist hjemme foran din egen pc med en af vores undervisere via Skype og skærmdeling. Læs mere om individuel fjernundervisning her.

Kend reglerne

Bogen om moms i DanmarkBogen om moms giver dig en vejledning i, hvordan du skal beregne og angive momsen, og du får en gennemgang af de regler, de fleste selvstændige har spørgsmål til, f.eks. kørsel og repræsentation, personaleudgifter, kunstnermoms, brugtmoms og udlægsmoms. Køb bogen Moms og momsfradrag her