Hvad sker der, hvis du ikke indberetter selvangivelsen til tiden? (Fristen er i dag)

I dag er det sidste frist for at indberette den udvidede selvangivelse på SKATs TastSelv. Men hvad nu, hvis du ikke kan nå det?

Du kan søge om udsættelse, hvis der er “særlige omstændigheder”

Nu burde årsregnskab og selvangivelse ikke komme bag på de selvstændige, så “at du ikke lige fik afleveret bilagene til revisoren til tiden”, vil SKAT ikke betragte som en gyldig grund! SKAT giver kun udsættelse i ret få tilfælde, så der skal være tale om ret alvorlig sygdom eller lignende.

Fristen for at søge om udsættelse er også i dag.

Hvis du ikke overholder fristen

Hvor meget du skal betale for at overskride fristen, afhænger af din skattepligtige indkomst. Var den i 2016 under 467.300 kr., så skal du betale 100 kr. i tillæg for hver dag du overskrider fristen, dog højst 2.500 kr. i alt.

Var din indkomst højere end det, er tillægget 200 kr. pr. dag, dog højst 5.000 kr.

Også her kan du blive fritaget under “særlige omstændigheder” og kan indsende en ansøgning, hvis du mener at være ramt af sådan nogle. Den kan du indsende her: Søg om fritagelse for skattetillæg

Læs afgørelserne

Det er nok en god ide lige at læse på SKATs hjemmeside, hvordan de forholder sig, og hvordan de tidligere har afgjort sager om henstand, hvis du er i tvivl om, om du har en god sag. Læs mere her:

A.B.1.1.9 Henstand med selvangivelsesfristen og skattetillæg

Se især afsnittet med afgørelser, domme og kendelser nederst på siden. Der kan du f.eks. læse, at det ikke er grund nok, hvis du sidder i fængsel, og at det, at man får bevilget udsættelse, ikke altid er ensbetydende med, at man så ikke skal betale skattetillægget på de op til 2.500/5.000 kr.

, , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar